Terug naar het overzicht

Duurzaamheid in de slaapkamer? Dat begint met biologisch afbreekbare sextoys!

Het milieu is tegenwoordig helemaal hip and happening. Dat is ook logisch, want in bijna elke branche wordt er gehamerd op duurzaamheid. Men streeft er gezamenlijk naar om het milieu minder te belasten en verzint hier allerhande oplossingen voor. Nu zou u wellicht denken dat de producenten van seksspeeltjes hier niet in mee hoeven gaan, maar niks is minder waar. Want hoe heerlijk is het om te genieten in de slaapkamer, maar ook nog eens goed bezig te zijn voor het milieu? Uzelf verwennen was nog nooit zó onbezorgd!

Verschillende producenten

In de wereld van de seksspeeltjes begint men ook met nieuwe manieren van produceren. Het moet duurzaam zijn, zodat u na het genieten tussen de lakens géén schade toe hoeft te brengen aan het milieu. Een aantal bedrijven speelt hier goed op in door verschillende gloednieuwe toys te maken. De afgelopen jaren vinden de duurzame benodigdheden voor in de slaapkamer gretig aftrek, en zijn sustainable toys bezig aan een opmars binnen de branche. Een goede ontwikkeling! Wij lichten een aantal bedrijven uit die benodigdheden voor een spannend avontuurtje produceren die helemaal ‘groen’ zijn.

Blush Novelties sextoys

Blush Novelties uit de Verenigde Staten is een snelgroeiend bedrijf dat de lekkerste speeltjes voor tussen de lakens produceert. In één ding zijn ze alvast uniek: ze introduceren de Gaia-lijn. Dit is een reeks van biologisch afbreekbare vibrators. Omdat het bedrijf staat voor hoogwaardige kwaliteit, iets wat met de Aria-collectie al gebleken is, zult u met de biologisch afbreekbare dildo’s ook merken dat ze kwalitatief heel goed zijn.

Gaia-vibrator

De eerste vibrator die biologisch afbreekbaar is: de Gaia. Het speeltje is gemaakt van zogeheten BioFeel. Dit is een bioplastic dat gemengd is met verschillende plantaardige materialen. Om BioFeel te produceren is een stuk minder energie nodig, en dus is er minder uitstoot van broeikasgas. Al bij de productie wordt dus volop aan het milieu gedacht. Maar ook als de vibrator na enige tijd van gebruik en plezier aan vervanging toe is, komt de duurzaamheid van het product weer terug. Door het gebruik van natuurlijke en plantaardige materialen is de vibrator biologisch afbreekbaar. Er is dus geen vervuiling doordat er veel plastic verwerkt moet worden. U kunt de Gaia gewoon bij een commerciële composteerinstallatie afgeven, waarna de toy in 50 tot 90 dagen afgebroken wordt. Maar ook een recyclingcentrum heeft wat aan de vibrator, omdat zij een groot deel van de gebruikte materialen weer kan hergebruiken. Het milieu saai? Zeker niet, eigenlijk is het hartstikke geil om zo goed bezig te zijn…

Twee kleuren

Om u de keuze te bieden is de Gaia-vibrator verkrijgbaar in twee kleuren. Hij is er in het roze en in het turquoise. Door deze kleuren is het niet direct een enorm opvallende vibrator, waardoor u deze gemakkelijk discreet kunt opbergen. En omdat ze toch zo duurzaam zijn, is het eigenlijk wel leuk om ze gewoon direct allebei te bestellen. Dan hoeft u ook niet te twijfelen welke kleur het beste bij u past. Ze zijn niet schadelijk voor het milieu, dus meer is in dit geval ook beter! En hoe meer heerlijke speeltjes in uw slaapkamer… hoe gemakkelijker u een heerlijk momentje voor uzelf kunt nemen.

Voordelig aan te schaffen

Naast het feit dat de vibrator biologisch afbreekbaar is, heeft de Gaia nog een ander voordeel: de prijs. Het is een relatief eenvoudig speeltje, zonder ingewikkelde systemen. Dat ziet u terug in de aanschafkosten. Op onze site is deze heerlijke trillende dildo al te vinden voor slechts €8,75. Duurzaam, voordelig én lekker: de Gaia-vibrator heeft het allemaal.

Meer duurzaamheid, minder leed

Naast biologisch afbreekbare vibrators zijn er natuurlijk ook andere manieren te verzinnen om op een verantwoorde manier bezig te gaan in de slaapkamer. Bij veel producten wordt gebruik gemaakt van vervuilende grondstoffen, en ook van dierlijke producten. Een doorn in het oog van veganisten, die uiteraard ook hun spannende behoeftes hebben. Maar voor iedereen is een oplossing! Om veilig en verantwoord te kunnen genieten kunt u overwegen om te kiezen voor een vegan condoom.

Vegan condooms

Een van de meest gebruikte voorbehoedsmiddelen, het condoom, is normaal gesproken gemaakt van een rubberachtig materiaal. Vandaar ook de bijnaam, een rubbertje. Bij het productieproces wordt vaak caseïne gebruikt, een dierlijk eiwit dat ook in melk zit. Een vegan condoom maakt geen gebruik van dit dierlijke eiwit, en is dus minder schadelijk voor het milieu. Bij het verkrijgen van dit eiwit is het namelijk noodzakelijk om dieren te gebruiken, iets waar veganisten absoluut tegen zijn. Om deze steeds groter wordende groep mensen tegemoet te komen in de slaapkamer, produceren verschillende bedrijven tegenwoordig voorbehoedsmiddelen zónder dierlijke producten. En minder dierenleed is beter voor het milieu! Helemaal verantwoord seks hebben is nu dus mogelijk. Veilig vrijen met een voorbehoedsmiddel, zonder hiervoor dieren te hebben gebruikt.

Eiwitten allergie

Wie denkt dat vegan condooms alleen voor veganisten zijn, heeft het mis. Er zijn namelijk ook mensen die allergisch zijn voor eiwitten. Om hen tóch veilig van elkaar te kunnen laten genieten bieden condooms zonder eiwit een oplossing. Doordat het eiwit vervangen wordt door een andere stof zullen mensen met een dergelijke allergie géén last hebben tijdens de seks. En dat komt het genieten uiteraard ten goede.

Bestellen bij Toys4GirlsandBoys

Heeft u de beslissing genomen en kiest u ook voor de duurzame Gaia vibrator? Dan bestelt u deze eenvoudig in onze webshop. Wij zorgen voor een discrete levering, zodat alleen u weet wat voor spannends er in de doos zit. Dat betekent: een doos zónder zichtbare afzender. Zelfs de pakketbezorger zal geen idee hebben wat hij eigenlijk bij u aflevert. Op die manier houden we onze heerlijke producten lekker discreet. Na bestelling kunt u al snel gaan genieten. In Nederland bezorgen we 7 dagen per week, zodat deze heerlijke vibrator niet lang op zich laat wachten! Biologisch afbreekbaar, goed voor het milieu, eigenlijk moet iedereen de Gaia van Blush Novelties in het nachtkastje hebben liggen! Bent u op zoek naar een heerlijke, spannende sekstoy? Bekijk dan snel ons gehele assortiment dildo’s en vibrators. Of bestel direct de Gaia biologische afbreekbare eco vibrator!

Ga naar home
Terug naar het overzicht